Dnevne novosti

Ministar Ostojić: Činimo sve da Hrvatsku učinimo maksimalno sigurnom

16.11.2015 07:40 ZAGREB, 15. studenoga 2015. (Hina), Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić istaknuo je u nedjelju kako nitko ne može garantirati da se u Hrvatskoj ne može dogoditi teroristički akt, ali da nadležne službe čine sve kako bi Hrvatsku učinile dodatno sigurnijom te da nema razloga za strah.

"Nitko ne može garantirati da nam se ne može dogoditi teroristički akt - to bi bilo apsolutno neodgovorno i neprimjereno. Ali, s vidljivim i nevidljivim radnjama za građane pokušavamo napraviti maksimum da budemo sigurni", kazao je Ostojić u intervjuu za RTL.

Ostojić je ponovio da je jedan od osumnjičenih terorista prošao registraciju u Opatovcu 8. listopada kad je sigurnosnim provjerama potvrđeno da ta osoba nije u operativnim evidencijama niti je za njom bila raspisana međunarodna potraga. "Da je bilo nekih saznanja i da je bio u bazama, sigurno bi bio uhićen. Prošao je Grčku, zemlju u Schengenu, koja je također potvrdila registraciju, ali ta osoba nije bila u bazama", rekao je Ostojić. Smatra da je još preuranjeno govoriti o tome je li putovnica bila falsifikat ili ne.  

Izvijestio je da je u subotu održan i sastanak Koordinacije sigurnosnih službi, a jedan od zaključaka je maksimalna pomoć francuskim vlastima u istrazi. Također, na sastanku se razgovaralao o nalaganju dodatnih mjera koje bi Hrvatsku preventivno učinilo dodatno još sigurnijom.