Dnevne novosti

Identificirana petorica napadača na Pariz, jedan bio u Opatovcu

17.11.2015 07:21 PARIZ, 16. studenoga 2015. (Hina), Francuski istražitelji identificirali su do ponedjeljka prije podne petoricu od sedmorice napadača na Pariz, objavio je pariški državni tužitelj. 
Prvi je identificiran Omar Ismail Mostefai (29) iz jednog pariškog predgrađa, koji je ubijen u policijskom spašavanju talaca u dvorani Bataclan. Bataclan su napali i Brahim Abdelsalam (31) i Samy Amimour (28). Ovaj potonji je iz pariškog predgrađa Darcyja i bio je otprije poznat antiterorističkoj policiji. Na tjeralici je bio od 2013. godine. Obojica navedenih ubijeni su u dvorani.

Ahmed Al Muhamed, koji je po otiscima prstiju identificiran kao čovjek koji je prošao kroz Grčku, Preševo i Opatovac, i koji je po podacima iz putovnice rođen 1990. u sirijskom Idlibu, raznio se ispred stadiona Stade de France. Pariški tužitelj Francois Molins rekao je da se autentičnost njegove putovnice još mora provjeriti. Peti poznati napadač je dvadesetogodišnji Bilal Hadfi koji se također raznio pred stadionom. Još dvojica terorista koji su poginuli u napadima nisu identificirani. Policija intenzivno traga za osmim teroristom, Salahom Abdelsalamom (26) koji se smatra naoružanim i opasnim.