Dnevne novosti

Sudsko vijeće produljilo suđenje Perkoviću i Mustaču s dodatnih 15 ročišta

12.02.2016 07:10 BERLIN/MUENCHEN, 11. veljače 2016. (Hina), Sudsko vijeće u procesu koji se pred Visokim zemaljskim sudom u Muenchenu vodi protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača zbog sumnje u počinjeno kazneno djelo pružanja pomoći u ubojstvu hrvatskog emigrantskog političara Stjepana Đurekovića 1983. u Wolfratshausenu pored Muenchena produljilo je ovo suđenje za dodatnih 15 ročišta s predviđenim završetkom procesa 2. kolovoza ove godine. 
Sudsko vijeća pod predsjedanjem suca Manfreda Daustera donijelo je odluku o produljenju procesa, s tim da bi posljednja dva ročišta trebala bi biti održana 1. i 2. kolovoza. Do sada je kao posljednje ročište bio predviđen 15. svibnja.   Sudsko vijeće je već nekoliko puta dosad produljivalo suđenje koje je počelo 17. listopada 2014. i  trebalo biti okončano sredinom travnja 2015. 

Dosadašnji proces suđenja je između ostalog karakteriziran čestim nepojavljivanjem svjedoka i ulaženjem novih spisa u proces, što je iziskivalo dugotrajne postupke prevođenja i vrednovanja, što je opet utjecalo na produljenje postupka. Sljedećeg tjedna u utorak bi video-vezom iz Zagreba trebao svjedočiti i prvi potpredsjednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko.