Dnevne novosti

Grčić zadovoljan Oreškovićevim izborom Puljiza za CIO-a

07.03.2016 07:20 ZAGREB, 5. ožujka 2016. (Hina), Bivši potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić (SDP) pozdravio je u subotu neslužbene najave da će premijer Tihomir Orešković idućega tjedna imenovati njegova donedavnog zamjenika Jakšu Puljiza za svog CIO-a (chief integration officer), odnosno osobu koja će koordinirati rad svih ministarstava.
"Puljiz je profesionalac, nestranački čovjek i sigurno da u ovom trenutku najviše može doprinijeti Hrvatskoj", rekao je Grčić novinarima pred središnjicom SDP-a. Ocijenio je kako je očito da Vladi nedostaje netko tko bi koordinirao gospodarstvo, investicije, EU fondove i europski semestar, jer nema potpredsjednika za gospodarstvo.

"Ovo je jedna vrsta bypassa, a što se tiče kolege Puljiza, mislim da je on dobar izbor jer ima četiri godine iskustva na vrlo teškim poslovima koje je zajedno sa mnom obavljao, pripremi EU fondova, izradi programskih dokumenata, praćenju cijelog procesa. Moje ministarstvo bilo je oslonac za cjelokupni europski semestar i cjelokupnu koordinaciju koju sam u Vladi obavljao i tu je Jakša odradio sa mnom veliki posao", rekao je Grčić.