Dnevne novosti

Sabor: stanka zbog mirovinske reforme, golfa na Srđu...

02.05.2016 07:25 ZAGREB, 29. travnja 2016. (Hina), O najavljenoj mirovinskoj reformi u petak, mimo dnevnog reda, u Hrvatskom saboru žele govoriti tri zastupnička kluba, BUZ-a, HSU-a i HDZ-a, pa su, da bi dobili mogućnost, zatražili stanku na početku saborske sjednice.
Želimo pojasniti neke stvari iz mirovinske reforme, dolazi nam puno pitanja, puno je nejasnoća, rekao je Milivoj Špika, zastupnik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ), člana vladajuće Domoljubne koalicije. Špika se u četvrtak požalio da nije bio pozvan na zajednički klub Domoljubne koalicije i Mosta na kojemu je premijer Tihomir Orešković zastupnicima predstavio paket reformi koji uključuje i mirovinsku reformu. "Pojasniti neke stvari" uz spomenutu reformu želi i Silvano Hrelja iz oporbene Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), ali i Ivan Šuker iz HDZ-a. 

Furio Radin (Klub nacionalnih manjina) najavio je da želi govoriti o teškom stanju u neprofitnim i medijima nacionalnih manjina, Maro Kristić (Most) o nezakonitostima vezanim za projekt Golf na Srđu, a Dragica Zgrebec (SDP) o problemima oko organizacije Europskih sveučilišnih igara. Ružica Vukovac (Most) željela je ponovno upozoriti na probleme u mljekarskom sektoru, no predsjednik Sabora Željko Reiner uputio ju je da to nije moguće s obzirom da je predstavnik njena kluba već najavio da želi govoriti na drugu temu. Sabor u petak treba raspravljati o izmjenama Zakona o prostornom uređenju.