Dnevne novosti

Milanović: Ponašanje Grabar-Kitarović je neozbiljno i neodgovorno

06.05.2016 07:43 ZAGREB, 5. svibnja 2016. (Hina), Predsjednik SDP-a Zoran Milanović napisao je u četvrtak na svom Facebook profilu da je "ponašanje gospođe Kolinde Grabar-Kitarović neozbiljno i neodgovorno".
U toj Facebook objavi Milanović ne precizira na što se odnosi njegova izjava, no uslijedila je dan nakon što je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović optužila bivšeg ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića da je bio "osobni obavještajac" bivšeg premijera Zorana Milanovića. Nakon što je Grabar-Kitarović zatražila Lozančićevo razrješenje obrazloživši da je Lozančić izgubio njezino povjerenje i ogriješio se o Zakon o sigurnosno-obavještajnom sustavu, svoj supotpis na tu odluku stavio je i premijer Tihomir Orešković te su za novog su šefa SOA-e predložili Daniela Markića.

Lozančić je prošli tjedan podnio ostavku na svoju dužnost. Iz SDP-a su na riječi predsjednice da je "Lozančić bio privatni, odnosno osobni obavještajac gospodina Milanovića" uzvratili kako je takav stav suprotan riječima premijera Tihomira Oreškovića da nije vidio "nikakve podatke i rezultate" koji bi potvrdili da je Lozančić kršio zakon.