Dnevne novosti

Brkić: Nakon odluke Povjerenstva za sukob interesa očitovat će se i HDZ

24.05.2016 07:35 VRGORAC, 23. svibnja 2016. (Hina), Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić vjeruje da će Povjerenstvo za sukob interesa donijeti pravičnu odluku u slučaju prvog potpredsjednika Vlade i  predsjednika HDZ-a  Tomislava Karamarka, a nakon te odluke, rekao je, očitovat će se i stranka.

"Povjerenstvo za sukob interesa će dati svoju odluku i vjerujemo da će biti onakva kakva jedino može biti, a to je pravična i pravedna. Nakon toga ćemo dati izjavu," rekao je Brkić u ponedjeljak navečer u Vrgorcu, na traženje novinara da komentira izjavu potpredsjednika Vlade i predsjednika Mosta Bože Petrova da se o eventualnom sukobu interesa Tomislava Karamarka prvo treba očitovati HDZ, pa onda Povjerenstvo. 

"Ove priče tko se o čemu mora očitovati pustimo nadležnim institucijama da odrade svoj posao", istaknuo je Brkić.  Prestanimo se baviti tuđim poslovima i uredimo svoj dom i svoju kuću, a svi zajedno moramo urediti državu i napokon narodu osigurati posao i radna mjesta i da ne seli iz Hrvatske, rekao je Brkić uoči početka svečanosti obilježavanja 26. godišnjice osnutka HDZ-a u Vrgorcu. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak kako bi se utvrdilo je li Karamarko u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa tvrtki njegove supruge i prijatelja Josipa Petrovića, savjetnika mađarske naftne kompanije MOL.

Na svečanosti obilejžavanja 26. obljetnice HDZ u Vrgorcu nazočni su i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, ministar pomorstva, prometa  i infrastrukture Oleg Butković, minstar poduzetništva i obrta Darko Horvat te potpredsjednik Sabora Ante Sanader.