Dnevne novosti

Plenković: Zakon o sportu se treba primjenjivati u cijelosti

16.11.2016 07:40 PLENKOVIĆ

SPLIT, 15. studenoga 2016. (Hina), Premijer Andrej Plenković u utorak je, prilikom posjeta Splitu gdje je sudjelovao na obilježavanju 25. obljetnice obrane tog grada, odgovarajući na pitanja novinara rekao da je Zakon o sportu na snazi i da se treba primjenjivati u cijelosti i dosljedno te da će sportska inspekcija kao i svi ostali raditi svoj posao.

Kazao je da je sve to rekao i u izbornoj kampanji i dodao da su posebnu pozornost posvetili sportu imenovanjem Janice Kostelić za državnu tajnicu Središnjeg državnog ureda za šport čime dodatno daju signal koliko im je ta tematika važna.

Očekuje, nastavio je, da će se vrlo brzo nakon imenovanja Janice Kostelić pristupiti ne samo izdvajanju postojeće uprave iz Ministarstva znanosti i obrazovanja već će krenuti i ustroj ureda, te će se u potpunosti ekipirati i biti spremni pomoći brojnim savezima i hrvatskim sportašima bez obzira je li riječ o individualnom ili kolektivnom sportu.

Oni će biti spremni pomoći i svim onim pozitivnim stvarima kojima sport pridonosi za zdravlje mladih, za timski duh, fair play, za kvalitetan uvod u život i za toleranciju u društvu, kazao je Plenković i zaključio da je to ono što sigurno mnogi mladi od Janice Kostelić kao izvrsne sportašice mogu naučiti.