Dnevne novosti

Dukić: Ministarstvo potvrdilo da je zakonita skupština šibensko-kninskog HSS-a

22.11.2016 07:15 ŠIBENIK, 21. studenoga 2016. (Hina), Izvanredna izborna skupština HSS-a Šibensko-kninske županije održana početkom studenog ove godine bila je pravovaljana, što znači da su predsjednik Marin Mikšić, njegovo Predsjedništvo i ostala stranačka tijela izabrani legalno i demokratski, rekao je u ponedjeljak tajnik županijske organizacije Boris Dukić koji je novinarima predočio pozitivno rješenje Ministarstva uprave da je sve odrađeno po zakonu.
Da je Skupština nelegalna tvrdila je HSS-ova zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, koja je u stranci trenutačno pod suspenzijom. Ona je nakon skupštine izjavila za Hinu da prije skupštine nisu bile održane skupštine ogranaka, općinskih i gradskih organizacija, da nije proveden kandidacijski postupak te da delegati nisu dobili pozive u skladu sa Statutom. Također, kazala je kako na skupštini nije bila prisutna natpolovična većina potrebnih delegata čime je predsjednik HSS-a 'nastavio praksu nasilja nad zakonom i Statutom i sustavnog uništavanja HSS-a'.

"Rješenjem Ministarstva uprave sada je jasno da je naša skupština bila pravovaljana, da smo imali kvorum i da su novi predsjednik i Predsjedništvo izabrani sukladno zakonu i demokratski, što znači da je vrijeme da počnemo 'delati'", poručio je tajnik HSS-a Šibensko-kninske županije i predsjednik njihove šibenske organizacije Boris Dukić.

Stranka će se u idućem razdoblju, kako kaže, pozabaviti sobom i početi pripremati za predstojeće lokalne izbore."Imamo autonomiju u odnosu na središnjicu i sami ćemo odlučiti o eventualnim predizbornim koalicijama, no cilj nam je samostalno izaći na izbore gdje god to bude moguće. To je naš plan na svim razinama, od izbora na načelnike, gradonačelnike i župana.

Na svim razinama bilo je kontakata i razgovora s potencijalnim partnerima, ali plan je izaći na izbore samostalno. Otvoreni smo, dakle, za sve, ali smatramo da je za HSS sada najbolje nastupiti samostalno", rekao je Dukić. Nije se htio osvrtati na izjave Marijane Petir, ali i bivšeg županijskog predsjednika HSS-a Zorana Smolića, koji su tvrdili da je izborna skupština bila nelegalna."Ta je priča za nas završena", zaključio je Dukić.