Dnevne novosti

Žinić: Sisačko-moslavačka županija među vodećima u povlačenju novca iz EU

29.12.2016 07:15 SISAK, 28. prosinca 2016. (Hina), S 381 milijun kuna, koliko je ove godine povučeno iz EU fondova, Sisačko-moslavačka županija probila se među one hrvatske županije koje su iskoristile najviše novca iz tih izvora, rekao je u srijedu sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, dodajući da je to omogućilo završetak ili početak mnogih infrastrukturnih, zdravstvenih i obrazovnih projekata.
"Treba priznati da smo nastavili više dobrih projekata koje je počela bivša županijska vlast, kao što je izgradnja osnovne škole u Popovači, adaptacija Doma za starije u Glini, završetak Strukovne škole u Sisku i drugi. Uz nastavak energetske obnove škola, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave s 13 milijuna kuna smo obnovili 30 kilometara županijskih cesta, dodijelili 139 potpora u sklopu pronatalitetnih mjera, konsolidirali smo poslovanje Lječilišta Topuskog i tako dalje", rekao je župan Žinić na tradicionalnom blagdanskom druženju s novinarima.

Od važnijih projekata koje će početi iduće godine istaknuo je početak izgradnje središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice, nastavak izgradnje autoceste Zagreb - Sisak na dionici Lekenik - Sisak, izgradnju dviju brzih cesta, stavljanje u funkciju poslovnih zona u Novskoj i Glini, utemeljenje sisačkog sveučilišta u objektu bivše vojarne u Sisku, obnovu željezničke pruge Sisak - Petrinja, početak izgradnje riječne luke u Sisku i drugo.

Dožupan Marin Piletić priopćio je kako je Županijska organizacija HDZ-a odlučila da će župana Žinića na lokalnim izborima iduće godine ponovno kandidirati za sisačko-moslavačkog župana.