Dnevne novosti

Dubrovačko-neretvanska županija osigurala 50 milijuna kuna za projekt Dnevne bolnice Metković

26.04.2017 07:15 DUBROVNIK 24. travnja 2017. (Hina), Za projekt ''Dnevna bolnica i dnevna kirurgija OB Dubrovnik'' osigurano je 50 milijuna kuna, a projekt je pripremljen za financiranje putem Europskih fondova te je od Ministarstva zdravstva dobio pozitivnu ocjenu za svrhu i opravdanost, priopćeno je u ponedjeljak iz Županije dubrovačko-neretvanske. 
Projekt radno nazvan i ''Dnevna bolnica Metković'' je od posebnog interesa za županiju s obzirom na udaljenost od Metkovića do prve zdravstvene ustanove, Opće bolnice Dubrovnik. ''Namjera je u sklopu projekta povećati specijalističku djelatnost u Dolini Neretve, kako bi se žiteljima toga područja izjednačio pristup zdravstvenih usluga s ostalim žiteljima županije.

Time bi se znatno smanjio trošak putovanja na specijalističke preglede u OB Dubrovnik'', navode iz Županije. Dodaju kako je projekt pripremljen za financiranje putem Europskih fondova te kako je od Ministarstva zdravstva dobio pozitivnu ocjenu za svrhu i opravdanost. ''Stručno povjerenstvo za ocjenu usklađenosti EU projekta sa strateškim okvirom u području zdravstva je nakon pregleda dostavljene dokumentacije zaključilo kako je projekt ''Dnevna bolnica i dnevna kirurgija OB Dubrovnik'' usklađen sa strateškim okvirom u području zdravstva'', navode iz Županije. 

Ustvrdili su i kako će napredak projekta ovisiti o tome kada će Ministarstvo državne imovine prepustiti upravljanje nekadašnjom zgradom suda u Metkoviću, a istaknuli su kako je upravo ta lokacija od velike važnosti zbog blizine Doma zdravlja Metković. Svojedobno je za istu zgradu interes iskazalo Ministarstvo unutarnjih poslova, međutim, iz Županije napominju kako prema njihovim saznanjima, navedena zgrada ne odgovara u potpunosti potrebama MUP-a.

''Vjerujemo da će MUP uskoro iznaći adekvatan prostor za policijsku postaju Metković, a nama ustupiti pravo korištenja navedene zgrade koja je nužna za daljnje provođenje ovog važnog projekta za koji su već osigurana sredstva u iznosu od 50 milijuna kuna'', navodi se u priopćenju.