Dnevne novosti

U Brodsko-posavskoj županiji 1,86 milijuna državne potpore infrastrukturnim projektima

11.05.2017 07:15 SLAVONSKI BROD, 10. svibnja 2017. (Hina), Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević u srijedu je uručio rješenja o dodjeli 1,86 milijuna kuna potpore za infrastrukturne projekte u 16 jedinica lokalne samouprave u Brodsko-posavskoj županiji za čije je ostvarenje potrebno ukupno 10,68 milijuna.
"Regionalni razvoj je jedna od najvažnijih karika razvoja Hrvatske. Preko niza projekata nastojimo izjednačiti taj razvoj", rekao je Kuščević te dodao da su tu i projekti energetske obnove pa je u tijeku obnova pet škola, a za obnovu se prijavilo još deset te petnaestak višestambenih zgrada. Kuščević priznaje da iznos dodijeljenih sredstava nije velik, ali da je "u okviru mogućnosti ministarstva".  

"Novčana sredstva bit će utrošena za izgradnju pješačkih staza i obnovu ulica. To je ono što stanovnicima treba", rekao je Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije te zahvalo ministarstvu na potpori. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja ove će godine jedinicama lokalne samouprave dodijeliti ukupno 40 milijuna kuna potpora za infrastrukturne projekte.

Kuščević je potvrdio kako očekuje da će  prije ljetne stanke u radu Hrvatskog sabora biti usvojen i zakon na temelju kojeg će se subvencionirati kupnja prve stambene nekretnine za mlade obitelji. "Očekujemo da će na taj način stambeno pitanje riješiti 1500 mladih obitelji", rekao je ministar.