Dnevne novosti

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata Opće županijske bolnice i Doma zdravlja u Požegi

17.05.2017 07:10 POŽEGA, 16. svibnja 2017. (Hina), Ugovore o sufinanciranju projekata Opće županijske bolnice i Doma zdravlja u Požegi, vrijedne više od 40 milijuna kuna, potpisala je u utorak u Požegi ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i ravnatelj požeške bolnice Željko Glavić.

Riječ je o dva ugovora o sufinanciranju projekata, jedan u sklopu poziva "Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama", vrijednog 34.236.121,22 kuna, čiji je korisnik Opća županijska bolnica u Požegi, a drugi u sklopu poziva "Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini", vrijednog 5.849.028,24 kuna, čiji je korisnik Požeško-slavonska županija.

"Ove smo godine iz područja zdravstva potpisali ugovore vrijedne gotovo 932 milijuna kuna u okviru tri poziva u sklopu Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija', od čega su slavonske županije povukle 208 milijuna kuna. Požeško-slavonskoj županiji je s današnjim potpisivanjem, u razdoblju od listopada 2016. do danas, iz OPKK dodijeljeno oko 53 milijuna kuna za 20 projekata", istaknula je tom prigodom ministrica Žalac.

Dodala je kako vjeruje da će ti projekti osigurati bolje uvjete rada zdravstvenim radnicima, a pacijentima pružiti odgovarajuću primarnu zdravstvenu zaštitu i pristup dnevnim bolnicama i kirurgijama.Župan Tomašević zahvalio je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Vladi  što prepoznaju dobre i kvalitetne projekte i ulažu u unaprjeđenje zdravstva. Na svečanosti je bila i pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić.