Dnevne novosti

Pučka pravobraniteljica u vukovarsko-srijemskoj županiji

29.08.2017 07:05 VUKOVAR, 28. kolovoza 2017. (Hina), Iz Ureda Pučke pravobraniteljice Lore Vidović izvijestili su u ponedjeljak kako će građani s područja Vukovarsko-srijemske županije, a koji se smatraju ugroženima, diskriminiranima ili da su im prekršena neka od prava, ovaj tjedan o svojim problemima moći razgovarati s pravobraniteljicom i njenim savjetnicima.
Prema najavi iz Ureda, Pučka pravobraniteljica će se s građanima susresti u četvrtak, 31. kolovoza, u 18 sati, na tribini koju organizira u Općinskoj narodnoj knjižnici u Babinoj Gredi. Nakon kratkog predstavljanja rada institucije, pravobraniteljica će odgovarati na pitanja iz svih područja nadležnosti.

Najavljeno je i kako će savjetnici pravobraniteljice primati pritužbe građana u Vukovaru (30. kolovoza od 10 do 12 u zgradi Grada Vukovara, dr. Franje Tuđmana 1), Borovu (31. kolovoza od 10 do 12 u Vijećnici Općine Borovo, Glavna 3), Vinkovcima (31. kolovoza od 13 do 15 Velikoj gradskoj vijećnici, ulica Bana J. Jelačića 1), Otoku (1. rujna od 11 do 13 u Gradskoj vijećnici, Trg kralja Tomislava 6A - prvi kat) te u Gunji (1. rujna od 14:30 do 16:30, na adresi Vladimira Nazora 317b).

"Primanje građana, obilazak terena i razgovori s nadležnim tijelima i drugim dionicima dio su aktivnosti pomoću kojih će se pravobraniteljica i njezini suradnici detaljnije upoznati sa problemima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u kojoj će boraviti od 30. kolovoza do 1. rujna. Peta je to županija koju će obići, nakon Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Zadarske i Sisačko-Moslavačke", stoji u priopćenju Ureda.

Navode i kako je Pučka pravobraniteljica o do sada uočenom stanju u ruralnim područjima izvijestila Hrvatski sabor u Izvješću pučke pravobraniteljice za 2016. godinu. U njemu se nalaze i preporuke za uklanjanje sustavnih problema, među kojima i one vezane uz neravnomjeran regionalni razvoj, poput osiguranja dostupnosti pitke vode, zdravstvenih i ostalih javnih usluga stanovnicima te potrebu uključivanja jedinica regionalne i lokalne samouprave u pripremu propisa i javnih politika koje se na njih odnose.