Dnevne novosti

Pulskom gradonačelniku Miletiću uručena Svetosavska povelja za doprinos zaštiti prava manjina

05.01.2018 07:25 PULA, 4. siječnja 2018. (Hina) - Vijeće srpske nacionalne manjine Istarske županije u četvrtak je pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću uručilo Svetosavsku povelju za doprinos očuvanju i promociji kulturnog i nacionalnog identiteta u Istri i za zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina, priopćeno je iz gradske uprave.
Uz zahvalu za dugogodišnju potporu i podršku u radu, Povelju su gradonačelniku uručili predsjednik Koordinacije Srba u Istri Radomir Janković i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Milan Rašula.Zahvalivši na Povelji, pulski je gradonačelnik istaknuo kako se Pula ponosi svojom kulturnom različitošću i suživotom manjinskih zajednica."Pula, ali i cijela Istra mogu biti primjer tolerancije i multietničnosti u svakodnevnom životu. To je naše bogatstvo, a na nama je da i dalje gradimo mostove prijateljstva i svim pripadnicima nacionalnih manjina omogućimo poštivanje ljudskih prava i vrijednosti koje baštini i suvremena Europa," kazao je Miletić. 

Prijemu u pulskoj komunalnoj palači prisustvovao je i paroh  pulsko-perojski Goran Petković koji je gradonačelniku ukratko predstavio brojne aktivnosti koje se tijekom godine tradicionalno održavaju u zajednici te se zahvalio Gradu i gradonačelniku na potpori i dosadašnjoj suradnji za koju vjeruje da će se nastaviti i u ovoj godini.