Dnevne novosti

Samostalni sindikat zdravstva: Vlada još nije imenovala pregovarački odbor za novi KU

22.01.2018 07:20 ZAGREB, 19. siječnja 2018. (Hina), Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske upozorio je u petak kako Vlada, unatoč svim zakonskim rokovima i preuzetim obvezama, nije na sjednici u četvrtak odredila Pregovarački odbor za Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, iako ju je sindikat višekratno podsjećao i upozoravao na preuzete obveze.
"Što se to događa u odnosu Vlade prema zdravstvu i 74.000 zaposlenih u sustavu zdravstva? Je li to korištenje političke moći vladajućih prema sindikatima uopće, ili ignoriranje samo reprezentativnih sindikata u sustavu zdravstva", pita su u priopćenju predsjednik sindikata Stjepan Topolnjak.

Tražimo od Vlade zaštitu zaposlenih, pa pitamo premijera Andreja Plenkovića i ministra zdravstva Milana Kujundžića što žele poručiti takvim ponašanjem prema zaposlenima u zdravstvenom sustavu, kaže se u priopćenju.Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja istekao je 2. prosinca, a trenutno je na snazi tromjesečna produžena primjena pravnih pravila.