Dnevne novosti

MORH: Novi Pravilnici za bolja materijalna prava pripadnika Hrvatske vojske

02.05.2018 07:40 ZAGREB, 1. svibnja 2018. (Hina), U svrhu poboljšanja materijalnih prava, standarda uvjeta života i rada pripadnika Hrvatske vojske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je nove Pravilnike i Odluke, koji stupaju na snagu od danas, 1. svibnja 2018., riopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Novi Pravilnici i Odluke za pripadnike Hrvatske vojske doneseni su sukladno novim izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske, navode iz MORH-a. Poboljšanje materijalnih prava, standarda uvjeta života i rada pripadnika HV-a odnose se, uz ostalo, na vraćanje plaćanja rada umjesto postojećeg isključivog plaćanja dužnosti, te uvođenja posebnih naknada za stražu, dežurstvo i rad na terenu.  

Tako su od danas, 1. svibnja, na snazi novi Pravilnik o stanovanju, Pravilnik o izmjenama pravilnika o dodacima na plaću djelatnih vojnih osoba, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o rasporedu radnog vremena, Odluka o visini naknade za stanovanje te Odluka o o naknadi za posebne oblike rada u službi, ističe se u priopćenju MORH-a.