Dnevne novosti

Devet ugovora vrijednih 32 milijuna kuna za zapošljavanje žena u Splitsko-dalmatinskoj županiji

07.11.2018 07:10 SPLIT, 6. studenoga 2018. (Hina), U Splitu je u utorak potpisano devet ugovora, vrijednih oko 32 milijuna kuna, koje će nepovratno dobiti iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta "Zaželi - program zapošljavanja žena" na području Splitsko-dalmatinske županije za zapošljavanje 187 žena koje će skrbiti o starijima, posebice u seoskim područjima. 
Potpisnici ugovora su Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Hrvatski zavod za zapošljavanje te korisnici.  "Ovim ugovorim osiguravamo više od 32 milijuna kuna za zapošljavanje žena u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja iz projekta 'Zaželi - program zapošljavanja žena' povlači ukupno 105 milijuna kuna za zapošljavanje oko 700 žena koje će u sljedeće dvije godine skrbiti o starijim kućanstvima na području te županije", rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. 

Dodao je kako je Splitsko-dalmatinska županija na trećemu mjestu među županijama u korištenju novca iz Europskoga socijalnog fonda u sklopu projekta "Zaželi - program zapošljavanja žena".

Po njegovim riječima, s danas potpisanih devet ugovora u Hrvatskoj je u sklopu tog projekta zaposleno oko pet tisuća žena.  "Projekt 'Zaželi - program zapošljavanja žena' vrijedan je oko milijardu kuna i njim je predviđeno zapošljavanje sedam tisuća žena koje će skrbiti o 35.000 starijih kućanstva diljem Hrvatske, te ćemo do kraja ove godine potpisati preostale ugovore za zapošljavanje još dvije tisuće žena", objasnio je ministar Pavić.  

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, za kojeg je rečeno kako je jedan od najvećih zagovaratelja projekta "Zaželi", istaknuo je da je taj projekt iznimno važan za tu županiju.  "Ovaj je program za nas od iznimne važnosti jer briga o starijim osobama postaje sve veći problem u Splitsko-dalmatinskoj županiji", rekao je Boban.