Dnevne novosti

Sud naložio predaju zgrade Glasa Istre novom vlasniku

22.05.2019 07:15 ZAGREB, 21. svibnja 2019. (Hina) - Trgovački sud u Rijeci objavio je zaključak kojim se određuje predaja u posjed poslovne zgrade Glasa Istre u stečaju novom vlasniku Sanjinu Brkiću kojem je ta nekretnina procijenjene vrijednosti od 3,25 milijuna kuna pravomoćno bila dosuđena još krajem srpnja prošle godine.

Trgovački sud u Rijeci lani je u srpnju donio rješenje kojim se nekretnine Glasa Istre dosuđuju razlučnom vjerovniku Sanjinu Brkiću kojem je u jesen prošle godine bilo naloženo i da u zakonski predviđenom roku uplati nešto više od 1,2 milijuna kuna ukupnog troška unovčenja.

No, to je bilo predmetom spora nakon kojeg je doneseno novo rješenje te je zaključno isplaćeno nešto više od 999.000 kuna troškova unovčenja. Prije toga bila je održana i elektronička javna dražba za zemljište na kojem je započela gradnja poslovne i upravne zgrade u Puli i gdje su izvedeni temelji i nulta ploča buduće građevine.U zaključku o prodaji navodilo se i kako parcela ima građevinsku dozvolu za poslovnu namjenu, ali je moguća i stambena.

Isticalo se i da u prodaji prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretninu i da stavlja u prijeboj svoju tražbinu što je i novi vlasnik Sanjin Brkić učinio prebijajući svoju tražbinu od oko 21,1 milijun kuna. Osim toga, navodilo se i kako je na nekretninama bilo izvršeno više predbilježbi prava zaloga radi osiguranja novčanih potraživanja vjerovnika Glasa Istre među kojima se posebno isticalo pravo zaloga u korist države u iznosu od 7,4 milijuna kuna, ali i Grada Pule u iznosu nešto većem od 900.000 kuna.

Sudski zaključak uslijedio je nakon prošlomjesečnog izvješća stečajne upraviteljice u kojem se ističe kako je na računu te tvrtke nešto više od 710.000 kuna. U tom izvješću, osim prodaje nekretnine, navodi se i da su u planiranim aktivnostima u idućem razdoblju naplata potraživanja od Glasa Istre novine d.o.o. u iznosu nešto većem od 450.000 kuna, ali i posljednje pripreme za okončanje stečajnog postupka.