Dnevne novosti

Zagrebačka policija u vikend akciji nadzora prometa utvrdila 563 prekršaja

10.09.2019 07:10 ZAGREB, 9. rujna 2019. (Hina) - Zagrebačka policija je u preventivno-represivnim akcijama 'Alkohol i droga' i 'Brzina' tijekom vikenda utvrdila ukupno 563 prometna prekršaja, među kojima je najviše bilo zbog prekoračenja brzine i vožnje u pijanom stanju, a rekorder je bio 48-godišnjak s izmjerenih 2,14 promila alkohola u krvi.
Od 563 prekršaja, 282 njih se odnosilo na nepropisnu brzinu, 46 na alkoholiziranost vozača i 39 na nekorištenje sigurnosnog pojasa. Policija je također utvrdila i 22 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, dva prekršaja upravljajna vozilom prije stjecanja prava te 172 ostala prekršaja. Tijekom provođenja akcije četiri osobe su smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a jedna osoba je uhićena i privedena na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka. Evidentirana je i jedna osoba koja je odbila preliminarno testiranje na uređaju za droge.

Od 62 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod devet vozača je alkotestiranjem utvrđena koncentracija veća od 1,5 promila, a evidentirano je i sedam mladih vozača kojima je izmjeren alkohol u krvi. Najviša koncentracija zabilježena je kod 48-godišnjeg vozača koji je u nedjelju oko 2 sata upravljao automobilom po ivanićgradskoj Savskoj ulici ne koristeći sigurnosni pojas. Vozač je nakon izmjerenih 2,14 promila isključen iz prometa.