Dnevne novosti

Grad Zagreb: Odluka o izboru novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u zakonskom roku

28.01.2020 07:05 ZAGREB, 27. siječnja 2020. (Hina) - Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč priopćio je u ponedjeljak da će se u zakonskom roku donijeti odluka o izboru novog ravnatelja ili ravnateljice Dječje bolnice Srebrnjak, a do te odluke bolnicu će zastupati v.d. ravnateljice Ivana Đerek Dubravčić.
Podsjetio je da je danas održan nastavak sjednice Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak i da su obavljeni razgovori s kandidatima za novog ravnatelja, odnosno ravnateljicu, te najavio da će o novoj sjednici Upravnog vijeća i vremenu njezina održavanja, javnost na vrijeme biti obaviještena.

Smijenjeni ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo izjavio je ranije danas, nakon još jednog prekida sjednice Upravnog vijeća na kojoj je trebala biti donesena odluka o novom ravnatelju, kako se nada da su u Upravnom vijeću shvatili "koliko je cijela situacija oko Dječje bolnice protuzakonita i bezobzirna". Nogalo je novinarima rekao da informacije o razlozima prekida sjednice nema. No, smatra, budući je sjednica prekinuta 'mijenjaju se relacije, odnosno promijenio se odnos između Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba'.

"Iz neformalnih izvora saznao sam da je sjednica ponovno prekinuta i da će još razmisliti o nekim stvarima. Nadam se da su u Upravnom vijeću shvatili koliko je ovo protuzakonito, loše i bezobzirno", kazao je Nogalo. Potvrdio je kako je na sjednici bio saslušan te da je članovima Upravnog vijeća "u lice rekao sve što je imao za reći", dok za druge kandidate za ravnatelja ne zna. 

U konkurenciji su i dvije liječnice sa Srebrnjaka, Mirjana Turkalj i Romana Djerdja Juraški, pa je tako troje kandidata "iz njihove kuće" imalo isti plan i program, a Nogalo nije siguran da bi netko drugi tu platformu mogao "izvući"."Nijedna bolnica nije se ovoliko razvila koliko naša i ne želim šutjeti kada vidim ovakvu krađu i neprijateljsko preuzimanje svega što smo napravili", ustvrdio je.

Nogalo ne očekuje da će itko od troje ljudi iz Dječje bolnice Srebrnjak biti odabrano, iako bi to želio. "Složit ću se sa svakom odlukom. Ne tražim da me se vrati, ali tražim pošten i razvojan pristup prema ustanovi, projektima i djeci", poručio je.I dalje smatra da se mjesto ravnatelja pokušava namjestiti Draganu Koroliji Mariniću, bivšem članu SDP-a koji je prešao u stranku gradonačelnika Milana Bandića, da bi se nedavno ispisao i iz te stranke. "Korolija zadovoljava njihove apetite vezano za preuzimanje i sve ono što će se raditi u budućnosti", tvrdi Nogalo.

Korolija Marinić nije htio spekulirati o izboru novog ravnatelja, niti o Nogalovim navodima. Poslije sjednice kratko je poručio da će, u slučaju da bude izabran, njegovi prvi potezi jasno pokazati koliko mu je stalo do Dječje bolnice.

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća po treći put nije donesena odluka o novom ravnatelju, iako je to predsjednica Upravnog vijeća Ana Stavljenić-Rukavina najavila prošlog  tjedna. Stavljenić-Rukavina danas nije bila dostupna za izjave.