Dnevne novosti

BBŽ digitalizira akte o gradnji od 1968. do 2015. godine

18.06.2020 07:15 BJELOVAR, 17. lipnja 2020. (Hina), Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Ministarstvom graditeljstva kreće u digitalizaciju postojećih akata o gradnji što će građanima omogućiti da s par klikova mišem dođu do potrebnih akata, odnosno do već izdanih građevinskih dozvola od 1968. do 2015. godine.
„Nakon što se građevinske dozvole digitaliziraju, građani ih više neće morati tražiti u arhivima, što ponekad može potrajati i nekoliko dana, već će za svega par minuta do željenih građevinskih dozvola moći doći putem svog računala", priopćili su u srijedu iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Županija će omogućiti svojim građanima da brže, efikasnije i učinkovitije pronađu građevinske dozvole iz navedenog razdoblja koje će im biti lako dostupne, a realizacija projekta doprinijet će i administrativnom rasterećenju.

Projektom je predviđena i nabava informatičke opreme za rad pa će tako županijske ispostave Odjela za graditeljstvo, promet, prostorno uređenje i komunalnu infrastrukturu u Bjelovaru, Čazmi, Garešnici, Daruvaru i Grubišnom Polju biti opremljene novim računalima, laptopima i skenerima.