Dnevne novosti

Sjednica Zagrebačke skupštine ponovno prekinuta, nastavak 25. lipnja

19.06.2020 07:10 ZAGREB, 18. lipnja 2020. (Hina), Sjednica zagrebačke Gradske skupštine zbog nedostatka kvoruma ponovno je prekinuta u četvrtak popodne, a njezin nastavak predsjednik Skupštine Drago Prgomet (HDZ) zakazao je za 25. lipnja u 9 sati.
Inače, sjednica Gradske skupštine je trebala biti nastavljena jučer, ali su došla samo dvojica HDZ-ovih zastupnika - Davor Filipović i predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet. Oporba je to iskoristila i izašla iz dvorane te tako srušila kvorum, pa je Prgomet nastavak sjednice zakazao za danas.

Danas se na sjednici ponovno pojavio isti HDZ-ov dvojac, ali ovaj put oporba nije odmah srušila kvorum, sve do popodne. Tako su na sjednici oporba i dvojica HDZ-ovaca glasali protiv prijedloga gradonačelnika Milana Bandića o prodaji udjela Grada u APIS-u za 405,9 milijuna kuna. 

Na sjednici nisu prošli niti prijedlozi smanjenja naknada zastupnicima, političkim strankama i vijećnicima u vijećima gradskih četvrti i mjesnim odborima. Među ostalim, prošao je Bandićev prijedlog strategije upravljanja imovinom Grada Zagreba za razdoblje od 2020. do 2026., te prijedlog akcijskog plana energetske učinkovitosti Grada Zagreba od 2020. do 2022., kao i odluka o utvrđivanju lokacija za kupanje i trajanja kupališne sezone u 2020. 

Gradski zastupnici su prihvatili i konačni prijedlog o donošenju Urbanističkog plana uređenja Branovečina II te odluku o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Dubrava - centar.

U četvrtak, 25. lipnja pred gradskim zastupnicima bit će još 31 točka dnevnog reda, između ostalog i inicijativa oporbenih zastupnika za održavanje tematske sjednice o posljedicama potresa i mjerama i aktivnostima koje Grad poduzima ili namjerava poduzeti radi saniranja štete i pomoći građanima i gospodarstvu. 

Na dnevnom redu je i rasprava o stanju u Dječjoj bolnici Srebrnjak te prijedlozi za imenovanje ravnatelja Zagrebačkog gradskog kazališta "Komedija" te ravnatelja Centra za kulturu i film Augusta Cesarca.