Dnevne novosti

U PGZ 36 kršenja mjera samoizolacije u tjedan dana

25.01.2021 07:00 RIJEKA, 22. siječnja 2021. (Hina) - U proteklih tjedan dana na području Primorsko-goranske županije utvrđeno je 36 kršenja mjera samoizolacije kod hrvatskih i stranih državljana, doznaje se u petak od Policijske uprave primorsko-goranske. 
Najviše ih je zatečeno pri prelasku hrvatske državne granice na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa. Četvorica državljana Kosova, starosti od 26 do 36 godina višekratno su dolazili obavljati građevinske poslove na području Opatije unatoč mjeri samoizolacije iz Osječko-baranjske županije. 

U Opatiji je tijekom kriminalističkog istraživanja nad hrvatskim državljaninom utvrđeno da je osumnjičeni za krađu iz kioska trebao biti u samoizolaciji, javila je primorsko-goranska PU. Prekršajno je kažnjen prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a zbog kažnjivog djela krađe je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.      

Trojica građana su s mjerom samoizolacije došli u šalter salu PU PG, 37 godišnjak s tom mjerom je zatečen u vožnji na Kantridi u Rijeci a 33-godišnjak pri kupovini goriva na Krku.