Dnevne novosti

Čačić: Milanović će za šeficu Vrhovnog suda vjerojatno predložiti Zlatu Đurđević

04.03.2021 07:05 ZAGREB, 3. ožujka 2021. (Hina) - Varaždinski župan i čelnik Reformista Radimir Čačić  izjavio je u srijedu da mu je predsjednik Republike Zoran Milanović rekao kako će za predsjednicu Vrhovnog suda vjerojatno predložiti profesoricu sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Zlatu Đurđević.
“Teme (današnjeg koalicijskog sastanka) su bile Petrinja, cjepiva i Vrhovni sud. S obzirom na današnji razgovor koji je bio predviđen na razini koalicije gdje predsjednik HDZ-a vodi sastanak, ujutro sam nazvao predsjednika države da vidim što on misli o toj cijeloj temi. Rekao mi je što misli i da namjerava predložiti jednu gospođu”, rekao je Čačić za RTL.

Na inzistiranje voditeljice Čačić je potvrdio da se radi o Zlati Đurđević. ''Da, da, vjerojatno. Pitao sam ga slaže li se da ja to na koalicijskom sastanku iznesem, rekao je da se slaže i ja sam to rekao i upozorio sam na jednu činjenicu, da bez obzira na što i na koji način tko tumači, moje mišljenje o hrvatskom pravosuđu ne može biti gore", rekao je Čačić.