Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima   01 5999 918
Traži po     > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja  
NOTARIUS-INFO > Pretplata i usluge > NOTARIUS-INFO - Pomoć pri pretraživanju
 

NOTARIUS-INFO - Pomoć pri pretraživanju

Pretraživanje po portalu NOTARIUS-INFO

Traženje dokumenata po Portalu moguće je putem kazala, s pomoću tražilice ili kombinacijom obaju.

KOMBINIRANO PRETRAŽIVANJE PUTEM KAZALA I S POMOĆU TRAŽILICE

Na prvoj stranici Portala NOTARIUS-INFO moguće je izabrati željenu zbirku podataka. Sadržaj većine zbirki u nastavku se, u desnom stupcu, raščlanjuje po datumima, područjima, odjeljcima i institutima koji predstavljaju istodobni filter za razgraničavanje dokumenata po kriterijima. U središnjem dijelu zaslona prikazani su dokumenti koji odgovaraju filteru u desnom stupcu.Izbor filtera po svim kriterijima, moguće je izbrisati odjednom pritiskom na »Prikaži SVE«.Odgovarajući filtrirani broj dokumenata moguće je ograničiti s pomoću tražilice. U polje tražilice unese se izraz koji se traži i kojim korisnik želi ograničiti broj dokumenata i pretraživanje dokumenata ograničit će se na količinu prethodno ograničenu filterima.

Primjer pretraživanja po filtriranim dokumentima:Traženi izraz obojenom je pozadinom naglašen na popisu rezultata pretrage.

UPOTREBA OPERATORA

Pri pretraživanju po zbirkama portala NOTARIUS-INFO, moguće je upotrebljavati pretraživačke operatore:

  • "and" - operator se upotrebljava kada želimo pretraživati dokumente koji sadrže više odvojenih riječi ili izraza  • "or" - operator koristi se u slučaju kada želimo da se u dokumentima nalazi prva ili druga riječ odnosno izraz  • "near" - operator koristi se u slučaju kada tražimo dokumente u kojima su tražene riječi odnosno izrazi što više slični  • "not" - operator koristi se kada tražimo dokumente koji sadrže prvu traženu riječ, ali ne i drugu.


 
 
 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite