Dnevne novosti

Plenković: Radin, Reiner i Penava potpredsjednici Sabora

15.05.2024 08:30 sabor
VELIKO TRGOVIŠĆE, 14. svibnja 2024. (Hina) - Premijer Andrej Plenković potvrdio je u utorak da će Furio Radin, Željko Reiner i Ivan Penava biti troje od ukupno pet predsjednika Hrvatskog sabora, te poručio da će tek kada sve bude gotovo i Vlada kompletirana, to i objaviti.

"Kad bude sve gotovo, objavit ću; kad Vlada bude kompletirana, objavit ću", rekao je Plenković na obilježavanju 102. obljetnicu rođenja prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, u njegovu rodnom Velikom Trgovišću. Na ponovljena pitanja novinara premijer Plenković je samo potvrdio da će Furio Radin, Željko Reiner i Ivan Penava biti troje od ukupno pet predsjednika Hrvatskog sabora.

Na upit je li Ante Šušnjara novi ministar gospodarstva, odgovorio je kako ne želi o imenima, poručivši novinarima da neće "dobiti ništa danas o ministrima". Upitan kako gleda na to da Domovinski pokret (DP) traži 'istragu' o pandemiji, muzej za žrtve komunističkog terora i ostale zahtjeve, odgovorio je kako su to apsolvirana pitanja. "Sve sam to odgovorio jučer. Nećemo pokrenuti istragu oko pandemije, kakvu istragu", dodao je.

Upitan Plenković je rekao i da s Domovinskim pokretom nisu zasad razgovarali oko prestanka financiranja Novosti. "Radimo na usuglašavanju programa i kompletiranju sastava Vlade, to su jedine dvije teme koje su sad bitne”, naglasio je premijer. Na pitanje o predizbornom obećanju o mirovini od 750 eura, rekao je da Vlada nastavlja s dosadašnjom praksom. "Trudit ćemo se kao i dosad da obećamo manje, a ispunimo više, što prije", dodao je, ističući da to ovisi o indeksaciji i proračunskim mogućnostima.

Novinari su premijera pitali i za komentar izjave pjevačice Severine da je Vlada napravila malo po pitanju pobačaja, na što je rekao kako nije pročitao njenu objavu. "Dostupan je, zakon je jasan", dodao je Plenković.